Adatkezelési Tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

https://royalhomesapartment.hu/
https://royalapartment.eu/
weboldalon történő adatkezelésekről

BEVEZETŐ

Jelen adatkezelési tájékoztató (továbbiakban: Tájékoztató) az ROYAL APARTMENT & RENT Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Adatkezelő 1.) és ROYAL HOMES & PROPERTIES Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Adatkezelő 2.) (továbbiakban együttesen: Felek vagy Közös Adatkezelők vagy Adatkezelők) a https://royalhomesapartment.hu/ és https://royalapartment.eu/ weboldalakon (továbbiakban: Weboldal) megvalósított és Adatkezelők online marketing tevékenységére vonatkozó személyes adatok kezeléséről nyújt tájékoztatást az egyes adatkezelési célokra tekintettel, az adatok gyűjtésével egyidőben, annak érdekében, hogy Adatkezelők a GDPR 13. cikkében előírt tájékoztatási kötelezettségüknek eleget tegyenek.

A Tájékoztató 2020.március 1-től kezdve visszavonásig hatályos a Weboldalon vagy ahhoz kapcsolódóan az online marketing tevékenységgel megvalósított személyes adatok kezelésére vonatkozóan.

Személyes adat minden természetes személyre vonatkozó információ vagy információrészlet, mely alapján közvetlenül (pl. neve alapján) vagy közvetve (pl. személyes egyedi azonosító útján) az érintettet (vagyis az adat alanyát) azonosítani lehet. A személyes adatok körébe tartozhat pl.: a családi név, utónév, lakcím, IP cím, e-mail cím, a böngésző által az internetes eszközökre elhelyezett cookie- / süti-azonosító.

A 16. életévüket be nem töltött személyek önállóan nem járulhatnak hozzá a személyes adataik kezeléséhez. Ezért a 16. életévét be nem töltött kiskorú esetén, a kiskorú személyes adatait és az azok kezeléséhez történő hozzájárulást a törvényes képviselőtől kérjük. A törvényes képviselő jóváhagyása egyben a 16. életévét be nem töltött személy felhasználói tevékenységéért történő teljes felelősségvállalást is magában foglalja.

Ha nem vagy még 16 éves, akkor Weboldalunkon ne add meg önállóan az adataidat, ne iratkozz fel hírlevelünkre és ne add hozzájárulásodat az adataid kezeléséhez. Kérd meg a szüleidet, hogy olvassák el ezt az Adatkezelési tájékoztatót és ők adják meg helyetted az adataidat és nevedben a hozzájárulást az adataid kezeléséhez!

Az Adatkezelők fenntartják maguknak a jogot, hogy a jelen tájékoztatót bármikor, egyoldalúan megváltoztassák, amelyről az Adatkezelők a Weboldalon közleményt helyeznek el (pop-up ablak).


A Tájékoztatóban nem részletezett kérdésekről irányadó jogszabály:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet) (a továbbiakban: GDPR).

 

Az adatkezelők neve és elérhetőségeik:

Név: ROYAL APARTMENT & RENT Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1068 Budapest, Rippl Rónai utca 2. Fszt 9.
Telefonszám: +36301950317
Email cím: royalhomes@royalhomes.eu
Képviseli: Edelmayer Róber ügyvezető
Képviselő elérhetőségei: +36301950317
Továbbiakban mint: Adatkezelő 1.

Név: ROYAL HOMES & PROPERTIES Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1068 Budapest, Rippl Rónai utca 2. fszt. 9.
Telefonszám: +36301950317
Email cím: royalhomes@royalhomes.eu
Képviseli: Rocz Anett
Képviselő elérhetőségei: +36301950317
Továbbiakban mint: Adatkezelő 2.
Adatkezelő 1. és Adatkezelő 2. továbbiakban együtt mint: Adatkezelők

 

Közös adatkezelés

Az Adatkezelők közös adatkezelőknek minősülnek tekintettel arra, hogy a jelen Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott adatkezelési célokat és módokat együttesen, közös – a közöttük létrejött külön megállapodásban részletezett – felelősség mellett határozzák meg.

Az Adatkezelők a közöttük, mint közös adatkezelők között létrejött külön megállapodásban rögzítik a jelen Adatkezelési tájékoztatóból következő jogok gyakorlásával és kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos felelősségük megoszlását. E megállapodás lényegét ebben a pontban foglalják össze, melyről való tájékoztatást az Adatkezelők az Érintett javára biztosították.

Az Érintett az Adatkezelők bármelyikével szemben gyakorolhatja az adatkezeléssel kapcsolatosan jogszabályban, e tájékoztatóban is ismertetett, fennálló jogait, illetve az Adatkezelők bármelyike jogosult e jogok gyakorlására. Mindezek alól kivételt képez, amennyiben valamely jog vagy kötelezettség jelen tájékoztató tartalma szerint kifejezetten csak valamely adatkezelőre vonatkozóan áll fenn.

Az Adatkezelők rögzítik, hogy a jelen tájékoztatóban is ismertetett  jogaiknak gyakorlására, valamint kötelezettségeiknek teljesítésére egyetemlegesen jogosultak, illetve kötelesek, kivéve ahol és amennyiben jelen tájékoztató ettől eltérően rendelkezik.

 

Adatkezelések:

A.1. Cookie-kal kapcsolatos információk

A Weboldal sütiket használ.

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön megadott számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Az „Összes süti elfogadása” gomb megnyomásával Ön kifejezett hozzájárulását adja az összes süti futtatásához, a „Beállítások mentése” gomb használatával csak az Ön által kiválasztott süti kategóriák használatához járul hozzá.

A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyeket egy weboldal felhasználhat arra, hogy még hatékonyabbá tegye a felhasználói élményt. A jogszabályok szerint a sütiket abban az esetben tárolhatjuk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van a weboldalunk működése érdekében. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön engedélyére van szükségünk. Jelen weboldal különféle sütiket használ. A weboldalunkon megjelenő némelyik sütit harmadik fél szolgáltatóink helyezik el.

Ön bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja weboldalunkon a Sütinyilatkozathoz való hozzájárulását, a Weboldalon mindvégig látható a “Süti beállítások” fül, erre kattintva egyszerűen módosíthatja a korábbi beállításait, illetve az “Engedély visszavonása” opció választásával visszavonhatja korábbi hozzájárulását.

 

Alapműködést biztosító sütik

Név

Domain

Cél

Lejárat

cookie-agreed

royalhomesapartment.hu

Ez a cookie akkor kerül beállításra, amikor a felhasználó első alkalommal látogatja meg a weboldalt. Arra szolgál, hogy emlékezzen rá, hogy a cookie üzenet egyszer már meg lett jelenítve.

100 nap

cookie-agreed-categories

royalhomesapartment.hu

 

 

has_js

royalhomesapartment.hu

Tecnikai cookie, ami jelzi, hogy a JavaScript engedélyezett

Böngésző bezárása

 

Statisztikai célú sütik

Név

Domain

Cél

Lejárat

NID

Google

Ezek a cookie-k lehetővé teszik, hogy webhelyeink megjegyezzék a webhely működési vagy megjelenítési módját, például az Ön által beállított nyelvet vagy az Ön tartózkodási régióját módosító információkat. A régió megjegyzése révén például a webhely helyi időjárás-jelentést vagy közlekedési híreket tud szolgáltatni. E cookie-k segítségével a szöveg méretét, a betűtípust, valamint a weboldalak egyéb részeit is személyre lehet szabni.

10 év

CONSENT

Google

A felhasználó honlapon megadott süti beállításait tárolja, hogy Önnek ne kelljen minden egyes honlapra látogatás során elvégeznie ezt.

240 nap

_gat_gtag_UA_160155069_1

royalhomesapartment.hu

Növeli a szervernek küldött lekérések sűrűségét.

1 nap

_gid

royalhomesapartment.hu

A felhasználók megkülönböztetésére szolgál.

1 nap

SEARCH_SAMESITE

Google

Google keresés és statisztika

180 nap

_ga

royalhomesapartment.hu

A Google Analytics cookie-kat a webhelyünkön lévő forgalom mérésére használjuk. Egyetlen szöveges sáv kerül mentésre a böngésző, a kölcsönhatások időbélyegzőjének és a böngésző / forrásoldal azonosításához, amely a felhasználót a weboldalunkhoz vezette. Személyes adat nincs elmentve.

2 év

CONSENT

Youtube

A felhasználó honlapon megadott süti beállításait tárolja, hogy Önnek ne kelljen minden egyes honlapra látogatás során elvégeznie ezt.

240 nap

 

Marketing célú sütik:

Név

Domain

Cél

Lejárat

APISID

Google

Biztonsági cookie-k a felhasználók hitelesítése, a bejelentkezési adatokkal való visszaélés megelőzése, továbbá annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználói adatokat az illetéktelen személyektől.

10 év

HSID

Google

Biztonsági cookie-k a felhasználók hitelesítése, a bejelentkezési adatokkal való visszaélés megelőzése, továbbá annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználói adatokat az illetéktelen személyektől.

10 év

__Secure-3PSID

Google

Elemzési célokra szolgál a weboldal látogatójának érdeklődési köreiből való profilépítéshez a releváns és személyre szabott Google-hirdetések megjelenítése érdekében.

Böngésző bezárása

SID

Google

Biztonsági cookie-k a felhasználók hitelesítése, a bejelentkezési adatokkal való visszaélés megelőzése, továbbá annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználói adatokat az illetéktelen személyektől.

10 év

__Secure-3PAPISID

Google

Elemzési célokra szolgál a weboldal látogatójának érdeklődési köreiből való profilépítéshez a releváns és személyre szabott Google-hirdetések megjelenítése érdekében.

Böngésző bezárása

SAPISID

Google

Biztonsági cookie-k a felhasználók hitelesítése, a bejelentkezési adatokkal való visszaélés megelőzése, továbbá annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználói adatokat az illetéktelen személyektől.

10 év

SSID

Google

Biztonsági cookie-k a felhasználók hitelesítése, a bejelentkezési adatokkal való visszaélés megelőzése, továbbá annak érdekében, hogy megvédjük a felhasználói adatokat az illetéktelen személyektől.

10 év

NID

Google

Ezek a cookie-k lehetővé teszik, hogy webhelyeink megjegyezzék a webhely működési vagy megjelenítési módját, például az Ön által beállított nyelvet vagy az Ön tartózkodási régióját módosító információkat. A régió megjegyzése révén például a webhely helyi időjárás-jelentést vagy közlekedési híreket tud szolgáltatni. E cookie-k segítségével a szöveg méretét, a betűtípust, valamint a weboldalak egyéb részeit is személyre lehet szabni.

10 év

fr

Facebook

Releváns hirdetések megjelenítése azonosító létrehozása és tárolása

18 hónap

CONSENT

Google

A felhasználó honlapon megadott süti beállításait tárolja, hogy Önnek ne kelljen minden egyes honlapra látogatás során elvégeznie ezt.

240 nap

ANID

Google

Elemzési célokra szolgál a weboldal látogatójának érdeklődési köreiből való profilépítéshez a releváns és személyre szabott Google-hirdetések megjelenítése érdekében.

Böngésző bezárása

_gat_gtag_UA_160155069_1

royalhomesapartment.hu

Növeli a szervernek küldött lekérések sűrűségét.

1 nap

_fbp

royalhomesapartment.hu

A Facebook által használt hirdetési termékek - például valós idejű ajánlatok harmadik féltől származó hirdetőktől - megjenelítésére szolgál

3 hónap

_gid

royalhomesapartment.hu

A felhasználók megkülönböztetésére szolgál.

1 nap

SEARCH_SAMESITE

Google

Google keresés és statisztika

180 nap

_ga

royalhomesapartment.hu

A Google Analytics cookie-kat a webhelyünkön lévő forgalom mérésére használjuk. Egyetlen szöveges sáv kerül mentésre a böngésző, a kölcsönhatások időbélyegzőjének és a böngésző / forrásoldal azonosításához, amely a felhasználót a weboldalunkhoz vezette. Személyes adat nincs elmentve.

2 év

YSC

Youtube

Beágyazott videók nézettségének nyomon követése.

Böngésző bezárása

VISITOR_INFO1_LIVE

Youtube

Az előnyben részesített beágyazott videók nyomon követése.

Böngésző bezárása

IDE

doubleclick.net

Elemzési célokra szolgál a weboldal látogatójának érdeklődési köreiből való profilépítéshez a releváns és személyre szabott Google-hirdetések megjelenítése érdekében.

Böngésző bezárása

CONSENT

Youtube

A felhasználó honlapon megadott süti beállításait tárolja, hogy Önnek ne kelljen minden egyes honlapra látogatás során elvégeznie ezt.

240 nap

GPS

YouTube

Helyadatokat rögzít.

Böngésző bezárása

 

Nem alkalmazunk és nem engedélyezünk a Weboldalon olyan sütiket, amelynek eredményeképpen harmadik személyek a felhasználó hozzájárulása nélkül adatokat gyűjthetnek.

Adatkezelők kizárólag olyan sütiket alkalmaznak, amelyekről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy milyen adatokat kezelnek a sütin keresztül, illetve milyen célból és mely harmadik személy számára gyűjtenek adatokat, amennyiben erre sor kerül.

A felhasználó / Weboldal-látogató által rögzített adatokat tároló sütikről, a hitelesítési munkamenet sütikről, a felhasználóközpontú sütikről, a multimédia-lejátszó munkamenet sütikről, a terheléskiegyenlítő munkamenet sütikről, illetve a felhasználói felület testreszabását segítő munkamenet sütikről az érintettet előzetesen tájékoztatni szükséges, azokhoz az érintett hozzájárulása azonban nem szükséges. Egyéb sütik alkalmazása esetén az érintett előzetes hozzájárulását is be kell szerezni.

A Weboldal-látogató, mint érintett kifejezett hozzájárulása esetén cookie-kat, követőkódokat, mérőkódokat, azonosítómegoldásokat, pixeleket használunk fel arra, hogy a felhasználók / Weboldal-látogatók felé a Google és a Facebook útján reklámokat jelenítsünk meg. Ez vonatkozik az olyan eseményadatok átadására is, mint például az oldalmegtekintés.

Az adatkezelés emberi beavatkozás nélkül történik.
A felhasználó beállíthatja webes keresőjét úgy, hogy minden sütit elfogadjon, elutasítsa mindet, vagy értesítse a felhasználót, ha süti érkezik a gépére. A beállítási lehetőségek általában a böngészők „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjaiban találhatók. A cookie-k alkalmazásának tiltásával a felhasználó tapasztalni fogja, hogy cookie nélkül a weboldal működése nem teljesértékű. Az angol nyelvű www.aboutcookies.org weboldalon található részletes tájékoztató szintén segít a különböző böngészőkben történő beállításokban.

Google Ads konverziókövetés használata
A „Google Ads” nevű online hírdetési platformot használjuk, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Google konverziókövető szolgáltatását. A Google konverziókövetés a Google Inc. elemző szolgáltatása (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Amikor a felhasználó a Weboldalt Google-hirdetés által éri el, akkor egy, a konverziókövetéshez szükséges cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Google és az Adatkezelő is láthatja, hogy a felhasználó a hirdetésre kattintott. Minden Google Ads ügyfél másik cookie-t kap, így azokat az Ads ügyfeleinek weboldalain keresztül nem lehet nyomon követni. Az információk – melyeket a konverziókövető cookie-k segítségével szereztek – azt a célt szolgálják, hogy az Ads konverziókövetést választó ügyfeleinek számára konverziós statisztikákat készítsenek. Az ügyfelek így tájékozódnak a hirdetésükre kattintó és konverziókövető címkével ellátott oldalra továbbított felhasználók számáról. Amennyiben a felhasználó nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a konverziókövetési statisztikákban. További információ, valamint a Google adatvédelmi nyilatkozata az alábbi oldalon érhető el: google.de/policies/privacy/

A Google Analytics alkalmazása
Weboldalaink a Google Analytics alkalmazást használják, amely a Google Inc. („Google”) webelemző szolgáltatása. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyeket a felhasználó számítógépére mentenek, így elősegítik az általa látogatott weblap használatának elemzését. A felhasználó által használt weboldallal kapcsolatos cookie-kkal létrehozott információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak. Az IP-anonimizálás weboldali aktiválásával a Google a Felhasználó IP-címét az Európai Unió tagállamain belül vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más államokban előzőleg megrövidíti. A teljes IP-címnek a Google USA-ban lévő szerverére történő továbbítására és ottani lerövidítésére csak kivételes esetekben kerül sor. A Google ezeket az információkat arra fogja használni, hogy kiértékelje, hogyan használja a látogató a Weboldalunkat, továbbá arra, hogy a Weboldal aktivitásával összefüggő jelentéseket készítsen részünkre, valamint, hogy a számunkra a Weboldal- és az internethasználattal kapcsolatos további szolgáltatásokat teljesítsen. A Google Analytics keretein belül a Weboldal-látogató böngészője által továbbított IP-címet nem vezeti össze a Google más adataival. A cookie-k tárolását a felhasználó a böngészője megfelelő beállításával megakadályozhatja, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy a Weboldalunk nem minden funkciója lesz teljeskörűen használható. Megakadályozható továbbá, hogy a Google gyűjtse és feldolgozza a cookie-k általi, a Weboldal-használattal kapcsolatos adatokat (beleértve az IP-címet is), ha a látogató letölti és telepíti a következő linken elérhető böngésző plugint: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hu. A Google Analytics rendszerét Weboldalunk látogatottságának elemzéséhez rendszerfejlesztés céljából is használjuk. Ebben az esetben nem gyűjtünk személyes adatokat. Az ilyen adatokat megosztjuk a Google más szolgáltatásaival fejlesztési célból. A Google Analytics rendszerét a Weboldal-látogató, mint érintett hozzájárulása után marketing célra is használjuk.

Facebook-hirdetések használata
A Facebook hirdetési rendszerét használjuk, mint Adatkezelő, továbbá annak keretein belül igénybe vesszük a Facebook-pixel megoldást. A Facebook-hirdetések a Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland) szolgáltatása. Amikor egy felhasználó / Weboldal-látogató a Weboldalunkat felkeresi, a hozzájárulás után egy cookie kerül a számítógépére. Ezeknek a cookie-knak az érvényessége korlátozott. Amikor a felhasználó a Weboldal bizonyos oldalait böngészi, és a cookie még nem járt le, akkor a Facebook és az Adatkezelő is láthatja, hogy Felhasználó a Weboldalon járt, és milyen oldalakat tekintett meg. Minden látogató másik Facebook cookie-t kap. Az információk – melyeket a Facebook cookie-k segítségével szereztünk – azt a célt szolgálják, hogy pontosabban tudjunk hirdetéseket megjeleníteni a Weboldal-látogatóink számára, és a segítségükkel konverziós információkhoz is jutunk. Ha a felhasználó / Weboldal-látogató nem szeretne részt venni a konverziókövetésben, akkor ezt elutasíthatja azáltal, hogy a böngészőjében letiltja a cookie-k telepítésének lehetőségét. Ezután nem fog szerepelni a látogatási, illetve konverziókövetési statisztikákban. A Facebook-pixel által telepített cookie segítségével a Weboldalunk látogatóiról kifejezett hozzájárulásuk után olyan eseményeket is gyűjtünk, mint például az oldallátogatás. Ha egy Weboldal-látogató visszavonja a hozzájárulását, amit előzőleg a Facebook-pixelek működéséhez adott, a Weboldal újratöltése után törlődnek a böngészőjéből a kapcsolódó cookie-k. A Facebookon belül a felhasználó módosíthatja a saját hirdetési beállításait ezen a linken keresztül: https://www.facebook.com/ads/preferences. A Facebook adatvédelmi információi itt találhatók: https://www.facebook.com/privacy

 

A.2. Szervernaplózás

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja a Weboldal látogatása során a szolgáltatások működésének ellenőrzése, valamint a visszaélések megakadályozása érdekében a látogatói adatok ellenőrzése.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Adatkezelő szolgáltatásnyújtásának biztonságához fűződő jogos gazdasági érdeke (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112) – Tárhelyszolgáltatás

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
A rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, továbbá a látogató, mint érintett IP-címe, böngészőjére vonatkozó adatok, mint neve, verziója, továbbá operációs rendszer. A rendszer logolja továbbá azt az információt, hogy a látogató melyik oldalról érkezett.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beálltáig, tiltakozáshoz vagy törléshez való jog gyakorlásáig, tárhelyszolgáltató általi törlésig, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követő 12 hónap.

 

A.3. E-mailben történő kapcsolatfelvétel

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja az üzenetben feltett kérdések megválaszolása, kapcsolatfelvételi lehetőség biztosítása a Weboldal látogatóinak, kapcsolattartás biztosítása Adatkezelőkkel.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112) – Tárhelyszolgáltatás
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112- Informatikai rendszer karbantartása (tárhelyen található adatokhoz hozzáfér)
Hatékony Marketing (Székhely: 2013 Pomáz, Tátika utca 15) – Online Marketing szolgáltatás

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy Ön nem tudja felvenni a kapcsolatot Adatkezelővel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, üzenet tárgya, az érintett által az „üzenetben” megadott egyéb információ, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban a kapcsolatfelvételt követően, az elévülési idő lejártával. Adatkezelők évente egyszer, amikor a teljes levelezés átvizsgálása történik, az összes olyan e-mailt törlik, ahol az adatkezelési cél teljesült, vagyis amikor már polgári igény érvényesítése nem lehetséges bírósági úton.

 

A.4. Nyereményjáték
Aktuális nyereményjátékainkra vonatkozó játékszabályzatunkat és a kapcsolódó adatkezelésünkre vonatkozó tájékoztatónkat mindig a nyereményjátéknál tesszük közre, azon a felületen, ahol a játék zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a játék iránt érdeklődők és résztvevők az adataikat megadják.

 

A.5. Apartman foglalás foglalási űrlapon keresztül
A vendégek kapcsolatfelvételének megkönnyítése érdekében Adatkezelők foglalási rendszert üzemeltetnek, amely megtalálható a Weboldal főoldalán. Az érintett az Adatkezelők által biztosított foglalási űrlapon keresztül elküldi adatait az Adatkezelők részére.

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja az érintett számára megfelelő ajánlat nyújtása és kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja:
Az Ön hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Érintett hozzájárulását bármikor visszavonhatja a fenti elérhetőségeinken, mely a hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112) – Tárhelyszolgáltatás
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112- Informatikai rendszer karbantartása (tárhelyen található adatokhoz hozzáfér)
Hatékony Marketing (Székhely: 2013 Pomáz, Tátika utca 15) – Online Marketing szolgáltatás

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudja a foglalását eljuttatni hozzánk.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
Vezeték-és keresztnév, e-mail-cím, valamint a rendszer által generált és nyújtott adatok, mint dátum és időpont, valamint egy rendszer által generált azonosító, mely az ajánlatkérés státuszát jelzi. Ez az azonosító a konkrét ajánlatkéréshez / megkereséshez kapcsolódó egyedi azonosító.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása, legfeljebb azonban 12 hónap elteltével.


A.6 Természetes személy szerződő felek, mint szolgáltatást igénybe vevők szerződéses és kapcsolattartási adatainak kezelése

A személyes adatok kezelésének célja:
Az adatkezelés célja szerződés előkészítése, megkötése, teljesítése, megszűnése.

Az adatkezelés jogalapja:
Szerződés teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pont).

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112) – Tárhelyszolgáltatás
Numex Informatika Kft. (Székhely: 2360 Gyál, Petőfi Sándor utca 112- Informatikai rendszer karbantartása (tárhelyen található adatokhoz hozzáfér)
Hatékony Marketing (Székhely: 2013 Pomáz, Tátika utca 15) – Online Marketing szolgáltatás
KBOSS.hu Kft. (Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.)- Könyvelés és bérszámfejtés

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak törlését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem jöhet létre szerződés Adatkezelővel.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
A szolgáltatást igénybe vevő szerződő fél neve, telefonszáma, e-mail-címe, lakcíme, valamint egyéni vállalkozó esetén adószáma.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
A szerződés megszűnését követő 5 év.


A.7. Adatkezelés adó- és számviteli kötelezettségek teljesítése céljából

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Törvényben előírt adó és számviteli kötelezettségek teljesítése (könyvelés, adózás).

Az adatkezelés jogalapja:
Jogszabályi kötelezettség teljesítése (GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont), 2017. évi CXXVII. tv. 169.§, és 202.§ alapján.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók)

Adatfeldolgozók:
Adatkezelő adózási, könyvviteli feladatait ellátó adatfeldolgozója:
KBOSS.hu Kft. (Székhely:1031 Budapest, Záhony utca 7.)- Könyvelés és bérszámfejtés, online számlázás

Harmadik országba történő adattovábbítás:
Harmadik országba nem történik adattovábbítás.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása kötelező, azt jogszabály írja elő.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
2017. évi CXXVII. tv. 169.§, és 202.§ alapján különösen: név, cím, (egyéni vállalkozó esetén : adószám, adózási státusz)

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
8 év (Számviteli törvény 169.§).

 

A.8. Közösségi oldalakon történő adatkezelés

Közösségi oldalakon tartjuk apartmanjaink / szolgáltatásaink iránt érdeklődőkkel a kapcsolatot, így pl. Facebook/Instagram közösségi platformokon regisztrált nevet, illetve a felhasználói nyilvános profilképet láthatjuk, amennyiben érintett regisztrált ezekre a közösségi platformokra és ezt a beállításai során engedélyezte a közösségi platform üzemeltetőjének. Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

A közösségi felületeinkre vonatkozó, így a Facebook-oldalunkkal, Instagram-profilunkkal kapcsolatos adatkezelésünkre vonatkozó tájékoztatónkat az adott közösségi felületünkön tesszük közre, azon a felületen, ahol az adatkezelés zajlik és mindig ott, ahol az érintettek, vagyis a közösségi oldal, illetve profil felhasználói az adataikat megadják.

Azon a közösségi platformon, ahol a platform üzemeltetője ROYAL APARTMENT & RENT Kft-vel vagy ROYAL HOMES & PROPERTIES Kft-vel közös adatkezelő lesz, mint pl. a Facebook-oldalunknál, ott a közös adatkezelésre vonatkozó megállapodás lényeges elemeit a közösségi felületünkön szintén közzétesszük, az adott platform szabályozását és lehetőségeit is figyelembe véve.

Facebook-oldalunk:
https://www.facebook.com/Royal-Homes-Lak%C3%B3park-171990636672502/

Instagram profilunk:
https://www.instagram.com/royalhomeslakopark/?hl=hu

A személyes adatok tervezett kezelésének célja:
Az adatkezelés célja ROYAL APARTMENT & RENT Kft. és ROYAL HOMES & PROPERTIES Kft. szolgáltatásainak népszerűsítése, reklámozása, híreinek eljuttatása, termékeinek és a partnercégeinek bemutatása, közösségépítés.

Az adatkezelés jogalapja:
Érintett hozzájárulása (GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pont).
Érintett a hozzájárulását bármikor visszavonhatja az oldal kedvelés / követés visszavonásával, a hozzászólása törlésével. A saját hozzászólásait a felhasználó bármikor törölheti. A hozzájárulás visszavonása az ezt megelőző adatkezelésünk jogszerűségét nem érinti.

A személyes adatok címzettjei:
Adatkezelők munkatársai és adatfeldolgozói (lsd: Adatfeldolgozók), valamint a közösségi platform üzemeltetője, pl. Facebook, a közösségi platform üzenőfalának, hírfolyamának, hozzászólásainak, stb. olvasói, mert a felhasználók egymás bejegyzéseit a közösségi platform szabályzatától, beállításaitól függően láthatják és különböző információkat tudhatnak meg egymásról.

A különböző közösségi platformon kezelt adatok címzettjeiről a közösségi platform felületén adunk tájékoztatást.

  • Facebook Inc. (4 Grand Canal Square, Dublin Ireland)

Adatfeldolgozók:
Hatékony Marketing (Székhely: 2013 Pomáz, Tátika utca 15) – Online Marketing szolgáltatás / Marketing ügynökség
Harmadik országba történő adattovábbítás:
A közösségi platformon pl. Facebook közzétett adatok az USA szerverein keresztül is továbbításra kerülhetnek, mely harmadik országban helyezkedik el.
Adatkezelő kizárólag olyan közösségi platformon van tevékenységével jelen, mely platform üzemeltetője pl. Facebook Inc. részese a Privacy Shield (Adatvédelmi Pajzs) egyezménynek.

Tájékoztatás az érintetti jogokról 
Az adat alanya (érintett) kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, annak  törlését vagy kezelésének korlátozását, valamint az adathordozhatósághoz való jogát.

Az adatkezelés megtagadásával járó következmény:
Az adatok megadása nem kötelező, megadásuk elmaradása azzal jár, hogy nem tudunk közösségi portáljainkon kapcsolatot tartani.

Az érintett személyes adatok kategóriái: 
Közösségi platformonként változó adatokat kezelünk, a közösségi platform felépítésétől és adatkezelési beállításaitól, szabályzataitól függően, melyről az adott közösségi platformon elhelyezett tájékoztatónkban részletes tájékoztatást nyújtunk. Legtöbb esetben kezeljük a közösségi platformon használt nevet, valamint minden olyan adatot, melyet érintett nyilvánossá tett, például profil adatait, hozzászólásait, bejegyzéskedveléseit, un. lájkolást, stb.

A személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, illetve időtartamának meghatározásának szempontjai:
Törlési kötelezettség beállta, hozzájárulás visszavonása.
Az adatkezelés a közösségi platformokon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire az adott közösségi platform szabályozása vonatkozik.

 

Megfelelő biztonság

Adatkezelők biztonsági rendszeriknek kialakítása során figyelembe vették a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Adatkezelők a szerver üzemeltetőivel együtt olyan technikai, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodnak az adatok biztonságáról, ami az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. Az adatokat védik a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés ellen.

Adatkezelők számítógépein, illetve hálózatán tárolt személyes adatok biztonsága érdekében az adatokhoz csak érvényes, személyre szóló, azonosítható jogosultsággal, legalább felhasználói névvel és jelszóval lehet csak hozzáférni, a jelszavak cseréjéről Adatkezelők rendszeresen gondoskodnak.

 

Mit jelentenek az érintetti  jogok?

Érintett személyes adatainak kezelésével kapcsolatos kérdéseit és kérelmeit várjuk

postai úton: ROYAL APARTMENT & RENT Korlátolt Felelősségű Társaság, 1068 Budapest, Rippl Rónai utca 2. Fszt 9. címen,
e-mailen: royalhomes@royalhomes.eu
telefonon:  +36301950317 számon

vagy

postai úton: ROYAL HOMES & PROPERTIES Korlátolt Felelősségű Társaság,1068 Budapest, Rippl Rónai utca 2. fszt. 9.
e-mailen:
telefonon: +36301950317 számon.

Az érintettek az adatkezelés teljes ideje alatt élhetnek az alábbi jogosultságokkal:

Hozzáférés a személyes adatokhoz
Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz hozzáférést kapjon, valamint azok elektronikus másolatát is kérheti.

Helyesbítéshez való jog
Az érintett kérheti személyes adatainak helyesbítését.

Személyes adatok törléséhez való jog
Adatkezelő a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható – feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

Személyes adatok korlátozásához való jog
Az érintett kérheti adott esetben az adatkezelés korlátozását, ameddig elbírálják igényét.
Például ha tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, vagy megkérdőjelezi a kezelt adatok pontosságát.

Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen
Az érintett jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen tiltakozhat. Ebben az esetben az adatkezelést meg kell szüntetni, kivéve, amennyiben az adatkezelést kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek az érintett jogaival szemben elsőbbséget élveznek, illetve amennyiben az adatkezelést jogi igény előterjesztése, érvényesítése, védelme indokolja.

Adathordozhatóság
Az érintett hozzájárulásán, illetve szerződés teljesítésén alapuló adatkezelések esetében az érintettet megilleti az adathordozhatósághoz való jog. Az érintett ez alapján jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta. Kérheti továbbá személyes adatainak más adatkezelő részére történő továbbítását. Ezen jogának gyakorlása azonban nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

Automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás
Az érintettet speciális jogok illetik meg automatizált döntéshozatal, illetve profilalkotás esetében. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

Adatkezelő eljárása
Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja érintettet az intézkedésekről, vagy az intézkedés elmaradásának okairól. Ha a kérelem összetett, a határidő további két hónappal meghosszabbítható. A tájékoztatás és az intézkedés díjmentes, kivéve az egyértelműen megalapozatlan vagy túlzó kéréseket. A kezelt személyes adatok másolata első esetben ingyenes, a további másolatokért felmerült költségeinkkel  megegyező összegű díjat számolunk fel.

Panasztételi lehetőség: 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 
Székhely: H-1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
Tel.: +36 (1) 391-1400 
ugyfelszolgalat@naih.hu  

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz is fordulhat.

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye szerinti törvényszék előtt is megindítható (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét az alábbi linken keresztül tekintheti meg: http://birosag.hu/torvenyszekek).

 

Kelt: Budapest, 2020. március 1.

ROYAL APARTMENT & RENT Korlátolt Felelősségű Társaság és
ROYAL HOMES & PROPERTIES Korlátolt Felelősségű Társaság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AdatkezelésKezelt adatok köreAdatkezelés időtartamaAdatkezelés céljaAdatkezelés jogalapjaAdatkezelő
Kapcsolattartói adatokNév, Email cím, Telefonszám5 év vagy mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig az Érintett nem kéri adatainak a törlését emailben vagy postai útonA foglalás céljából szükségesÉrintett önkéntes hozzájárulásaRoyal Homes & Properties Kft.
ügyvezető, ügyintéző
Weboldal használata során gyűjtött adatokTechnikai adatok, mint Érintett IP címe, látogatás dátuma és időpontja, böngészőjének típusa, a megtekintett és az előzőleg látogatott weboldal címe, melyet a rendszer a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplóz.Naplózás időpontjától számított 5 év vagy mindaddig kezeli az Adatkezelő ezen adatokat, ameddig az Érintett nem kéri adatainak a törlését emailben vagy postai útonWeboldal és a szolgáltatások fejlesztése. Ezen adatok az Érintett beazonosítására alkalmatlanokÉrintett önkéntes hozzájárulásaInformatikus