Csillagvár

Csillagvár

Végvári vitézek, falusi idill és plüssállatok
A Balatonszentgyörgy közelében fekvő Csillagvár elsősorban a kisgyerekes családok körében népszerű kirándulóhely.

A Csillagvár kiállításai és környéke
Az épületet az alaprajza miatt nevezik Csillagvárnak, az erődítmény kinézetű épületet sokáig török kori végvárnak hitték, pedig a környék földesura, gróf Festetics László építtette 1823-ban erdészlaknak.

A hófehérre meszelt építmény jelenleg a végvári katonák életét bemutató látványos panoptikum kiállításnak és a csigalépcsőn megközelíthető pincében található érdekes baba- és plüssállat kiállításnak ad otthont. Az előcsarnokban egy 40 méter mély kutat is találunk.

A vár körüli parkban, az egykori istálló épületében egy népies berendezésű csárdát találunk szerény étel- és italválasztékkal. Az udvaron és a melléképületek falán tucatszám lógnak a különböző, falusi életet megelevenítő tárgyak, eszközök, a darálóktól kezdve a tányérokon, bödönökön át a csizmákig.

A kötelező állatsimogató mellett kipróbálhatjuk íjazási tudásunkat is szerény díjazás ellenében.

A fából készült játékok sajnos mára már erősen elhasználódtak, nem igazán EU komfortosak, de ennek ellenére a hely méltán népszerű a gyerekes családok körében. Megközelítés: Balatonszentgyörgyről, a 7-es főútról tábla jelzi a letérést a Csillagvár felé.

Bővebb információ: http://csillagvar.hu/

forrás: kirandulastippek.hu