Kehidakustány, Termál- és Élményfürdő

Kehidakustány, Termál- és Élményfürdő

Népszerű családbarát fürdőkomplexum magas színvonalon
A környékbeli nagy múltú fürdőhelyek közül is markánsan kiemelkedik a rendkívül családbarát, modern, színvonalas Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő. A Keszthelytől 20 km-re található kis zalai falu Kehidakustány fürdője alig egy évtizedes múltra tekint vissza, de így is mágnesként vonzza elsősorban a családos fürdővendégeket.

A fürdő kialakulása
Bár a ’80-as években már működött egy kisebb fürdő a faluban, azonban a közeli és fejlettebb Hévíz, illetve Zalakaros miatt nem volt vonzó turisztikai célpont. Története különösebb izgalmakat nem rejt; a környéken nem olajat, hanem ivóvíz kutat szerettek volna fúrni, ám meleg víz tört a felszínre. A ’90-es években két építési vállalkozó, Horváth Tihamér és Horváth Sebestyén vette át termálfürdő üzemeltetését, akik 2003-ban egy megújult élményfürdőt, illetve egy négycsillagos szállodát építettek. A történet azóta is siker sztori, a nagy szálloda mellé felépült egy élményfalu és egy kisebb léptékű szálló, a Hertelendy-ház.

A gyógyvíz
A hazai gyógyfürdők között kimagasló kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos minősítésű gyógyvíz magas kén tartalommal. A kehidakustányi gyógyvíz forráshőmérséklete 49 °C, amely a medencékbe érkezve kellemes 34-36 °C-ra hűl le. Mivel radont nem tartalmaz, így gyermekek és idősek is nyugodtan fürödhetnek benne. A fürdőzés javallott bőrbetegségek, nőgyógyászati, emésztőrendszeri és anyagcsere problémák, idegrendszeri zavarok, mozgásszervi megbetegedések esetén, illetve baleseti rehabilitációban is fontos szerepet játszhat.

A Gyógyfürdő
Szabad téren egy gyógyvizes ülőmedence és egy úszómedence, a fedett élményfürdőben egy súlyfürdős, nyakzuhanyos gyógymedence és egy 36-38 fokos ülőmedence biztosítja a vendégek nyugodt kikapcsolódását.

Élményfürdő
A fedett mediterrán hangulatú háromszintes élményfürdő igazi szenzációja a 94 méter hosszú beltéri csúszda fény- és hangeffektekkel. Relaxálhatunk a pezsgőmedencékben, sodortathatjuk magunkat a sodrófolyosókon, és dögönyöztethetjük a hátunkat a nyakzuhanyokkal. A benti fürdőből ki is lehet úszni a szabad levegőre.

Strandfürdő
A nyáron üzemelő szabadtéri strandon élménymedence gejzírekkel, nyakzuhannyal, a medence közepén pool bárral, gyermekpancsoló, hullámmedence, úszómedencék, 34-36 fokos gyógyvizes ülőmedencék, pihenő és napozó teraszok (naturistáknak is) szolgálják a fürdővendégek kényelmét.

Szaunavilág
A fürdő egyik legerősebb része a minden igényt kielégítő európai színvonalú Szaunavilág. Finn szaunák, infraszaunák, gőzfürdő, Kneipp medence, pezsgőfürdő, aroma- és zeneterápiás kabinok biztosítják az egészséges, tökéletes nyugalmat, kikapcsolódást. Szigorúan 14 éven felülieknek szól a hely, szóval a csend is garantált. A fürdő területén, ezen kívül számtalan különböző kezelést vehetünk igénybe, így orvosi vizsgálatot, elektroterápiát, hidroterápiát, mechanoterápiát és wellness szolgáltatásokat.

Gyakorlati tudnivalók
Cím: 8784 Kehidakustány, Kossuth Lajos utca 62
Nyitva tartás: Minden nap: 09.00-20.00
Bővebb információ: http://kehidatermal.hu/

forrás: kirandulastippek.hu